Vinst i clasicon och säsongen är igång!

Unge mittfältaren Bawan Haz axlade en stor del av ansvaret under 3-0 segern mot SC.

Unge mittfältaren Bawan Haz axlade en stor del av ansvaret under 3-0 segern mot SC.

Det blev vinst med 3-0 över Kista SC inför hundratals besökare till Ärvinge BP på en kylig fredag kväll. Det är några dagar kvar men Galaxy tände majbrasan lite tidigt med den historiska första trepoängaren i division fyra.

Tredje möte i seriespel mot SC blev exakt lika tufft som de första två och även om Amir Khalaf lyckades få hål på lokala rivalerna tidigt i matchen var det ändå ganska tajt och spännande matchen igenom.

SC hade två bra lägen i första halvlek som Alikalay lyckades stå emot och han fick vara på tårna hela fajten.

Med vår gamla lagkamrat Rojen ”Rojendinho” Roja-Sen på topp visste man att en 1-0 ledning var verkligen den minsta möjliga marginalen mot en taggade SC.

Rivalerna hade övertag långt in i andra halvlek men till slut fick tonåringen Bawan Haz matchen dit han ville.

Den unge mittfältaren krävde bollen av sina lagkamrater och gjorde något farligt med den nästan varje gång han fick den under de sista 20 minuterna.

Veteranen Hassan Hamdan – som gjorde första målet mot SC när de besegrades i slutet på förra säsongen på väg till division-5 titeln – slog till för att fixa 2-0 och ge Galaxy lite rum att andas.

Några minuter senare slog Bawan en genialisk boll till Ali ute på vänsterkanten. Ali tog emot och tågade in i banan, varpå han fyrade av ett raket till skott som målvakten inte kunde greppa.

Om Kadir Adans bicycleta i måndags var en läcker och svår teknisk prestation så var det här målet ikväll en enklare affär. Men när Kadde petade in Alis retur för 3-0 var det nästan lika glädjefylld.

Kadde och brödern Alikalay i mål har varit Galaxacos nästan från början, och att se honom sätta punkt för derbyt med ett mål framför hela orten var ett känslofyllt ögonblick för alla närvarande.

Texten fortsätter under videoinslaget

- Vi var extra-taggade ikväll, det var derby och vi ville verkligen vinna, sa lagkaptenen Bashar Hussein till kistagalaxy.se efter matchen.

- Vi spelade som ett lag idag och sprang för varandra, vi samarbetade och var positiva från början.

Tränaren Bojan Djordjic var på gott humör efter derbysegern.

- Det var härligt och vi får hoppas att säsongen är igång på riktigt nu. Bara det inte blir som AIK där man bara spelar bra i derbyn!

- Kista SC stod upp bra men vi var lite vassare framåt ikväll. Vi önskar de all lycka i serien och hoppas att de är däruppe och fajtas när vi möts igen mot hösten.

Med B-lagsmatchen på söndag inställd lär det vara lite fest i orten i kväll, och varför inte – med två lag och en hel drös spelare av det här kvalitét har Kistas stadsdel all anledning att vara stolt just nu.