Två träningsmatcher visar bra tecken

Det blev två träningsmatcher i helgen då Galaxy stod för en mycket bra kryss med 2-2 mot Sundbyberg samt spelade ut Söderhöjden med hela 7-0 på söndagen. Matcher av helt olika karaktär förstås men mycket givande för båda spelarna och tränarna med bara några veckor kvar till seriepremiären i division fyra.

Kista Galaxy – Sundbyberg IK 2-2 (2-1)

Galaxy gör årets bästa träningsmatch mot ett mycket bra taktiskt och fysiskt lag som kommer hålla sig i toppen av division 3 men tyvärr börjas det lite slarvigt för Galaxys del.
Bashar är helt fri och ska egentligen bara ta emot bollen för att starta igång anfallet men då han kände sig så pass fri så blev han nonchalant i sin bollmottagning. Resultatet blir att bollen gick till Sumpans anfallare som enkelt kunde göra 0-1 mot en chanslös Alikalay i målet.
Många lag brukar gräva ner sig efter ett sådant mål och inte vilja ha boll men Galaxy struntade fullständigt att en sådan situation hade uppstått.
Alla ville ha boll och i försvarsspelet så pressade man direkt efter bolltapp vilket gjorde att Galaxy kunde kvittera. Sumpan sover lite grann och till slut får Hassan bollen i två mot ett läge, håller i bollen så att backen går på honom och passar till Jamal som enkelt placerar in 1-1 bakom Sumpans målvakt.

Galaxy fortsätter att tro på sin filosofi oavsett motstånd. Rulla sig ut ur i varje situation och ta tillbaka bollen vid bolltapp.

Sumpan var nog lite överraskade att Galaxy kunde visa ett sådant härligt spel, inte minst med tanke på det övertaget de hade sist de två lagen möttes i en träningsmatch.

2-1 kommer genom att Galaxy rullar och rullar och till slut kommer bollen till Bawan som provar på skott från 20 meter. Ett vackert Galaxy mål från den unge mittfältaren.

Kombinationen Ouahid-Bawan-Ali på mitten tillsammans med Carl-Bashar-Joel bakom gjorde att Sumpans spelare blev frustrerade när de inte fick tag i bollen.  Oftast så pressade de ensamt eller osynkade och frustrationen blev bara större och större.

Bashar är otroligt nära på att göra 3-1 på en hörna men får en liten knuff i ryggen som gör att han nickar över.

Sumpan har bra spelare och då och då sticker de upp med farliga kontringar. Två stycken inlägg från högerkanten slutar med att bollen går förbi allihopa i straff området och det räcker med en tå för att bollen ska hamna i mål.

Andra halvlek pressar Sumpan högt vilket överraskar Galaxyspelarna någorlunda. Efter att ha ägt bollen ganska mycket så kom man ut i andra halvlek lite slappt. Sundbyberg tog fördel av det och kunde göra 2-2 efter högt presspel och misstag från Galaxys sida.

Efter 10-15 minuter vaknar Galaxy ur koman och kan fortsätta äga boll men Sumpan hade orken och på en hörna så är de nära på att göra 2-3.

Det fanns 2-3st kontringslägen som Galaxy borde ha förvaltat på ett bättre sett men 2-2 är nog ett rättvist resultat.

Galaxy startade med två 16-åringar på mitten (Bawan & Ali), en 16-åring (Joel) som mittback, en 17-åring (Simon) som ytter. Alla visade stor mognad och ingen rädsla i deras spel.

Sejad gör ett perfekt jobb när han väl kommer in tillsammans med Amir.

- Bästa träningsmatchen i år, säger tränaren Henok Goitom direkt efter slutsignalen.

-  Vi visar ett rullspel utan rädsla. Vi fortsätter göra det när vi gör misstag vid 0-1 och det krävs mycket självförtroende för att göra det. Det är väldigt lätt att man börjar gömma sig för att inte få boll och slå massa långbollar men vi körde galax filosofin 90 minuter.

- Jag är otroligt stolt över grabbarna, speciellt de yngre som kommer in och visar en pondus att de bestämmer på planen, inte motståndaren. Jag är glad att Jamal fick göra mål. Det är bra för hans självförtroende och framtid, säger Henok.

- Kan vi hålla denna nivån hela tiden samtidigt som vi förbättrar små små saker inför premiären så är vi på rätt väg. Kul att många människor kom och tittade även fast det var kallt. Hoppas på ännu fler i framtiden.

Kista Galaxy 7 – Söderhöjden 0 (3-0)
Söndagens match blev en helt annan typ men inte var det mindre roligt för det. Söderhöjden stod för motståndet och kommer att vara ett starkt lag i division 6 2014, man Galaxy var snäppet bättre i solskenet i Järfälla.

Amir Khalef fick chansen från start och den vindsnabbe anfallaren tog den direkt. Han stod för två mål under de första 45 minuterna och ett mycket farligt djupledsspel. Andra målet i synnerhet var en pärla där han vände in och ut på försvaret innan han sköt bollen i mål. Lagkapten för dagen Melake Weldeamanuel  emellanåt en boll i nät han också efter bra spel genom mittfältet.

Flygande yttern Essi öppnade andra halvlek med ett mål innan Goitom började göra ändringar i laget. På grund av diverse avhopp hade Galaxy en tunn trupp för dagen så det dags för gästspel från några riktiga Galaxy-veteraner.

Yonnes Seyoum startade som mittback och styrde laget felfritt, och han hann även med ett par farliga skott under matchen. Philip O’Connor ersatt Baris på topp tjugo minuter in i andra halvleken och som vanligt gjorde irländaren ett mål ett par minuter senare efter en svepande kontring.

Kanadensaren Essi hann göra två mål till för sitt hattrick och Galaxy kunde öva på att hålla i bollen och att kontra. I synnerhet sprang Kadir Adan på högerkanten kopiöst och skapade en hel del chanser. O’Connor hade kunnat sätta ett mål till med matchens sista spark men styrde Bawans precisa passning precis utanför innan domaren blåste av matchen.

- En mycket bra prestation, sa informationschefen och för dagen anfallaren Philip efter matchen.

- Vi har länge haft problem med att hålla i taktpinnen mot lag som backar. Idag fick vi bestämma tempot och visa tålamod och även om det alltid finns saker att jobba på så var det här mycket positivt.

- Söderhöjden har ett tufft och bollskickligt lag och trots siffrorna var den en riktig prövning. Det glädjer mig verkligen att vart unga lag kunde stå upp så bra och fortsätter spela vart spel.