Roslagskulla – Kista Galaxy 0-2 (0-0)

Roslagskulla – Kista Galaxy 0-2 (0-0)

En jobbig borta match som Galaxy redan visste på förhand. Bara Täby City hade vunnit tidigare på denna plan.
Det skulle börja på ett bra sätt. Galaxy radar upp målchanser efter målchanser men sista skärpan är inte där i avsluten. CH Jagne rycker sig fri mot mål men blir kapad av Roslagskullas målvakt inuti straffområdet och man får straff samt rött kort på målvakten men tyvärr så missar Alen straffen. Galaxy malade på och skaffade sig ännu flera lägen men målet vill inte komma. Roslagskulla hade några lägen som kunde ha lett till målchanser men man lyckas stoppa de vid tidiga lägen.
I omklädningsrummet sa tränarna till spelarna att inte känna någon desperation trots att man har flera klara målchanser. Målen kommer att komma. Man skulle helt enkelt hålla sig till matchplanen som var att rulla boll som man har gjort i första halvleken och vara mer koncentrerade när målchanserna dyker upp.
Andra halvlek börjar på samma sätt som första halvlek. Galaxy som har mycket boll och Roslagskulla som fokusera sig på kontringar. Och den farliga kontringen skulle komma. Ett inlägg från vänster, in i straffområdet och deras anfallare nickar men Alikalay i målet gör en fantomräddning och där har Galaxy tur. Kadir kommer in i det här skedet och det skulle visa sig vara ett lyckat byte senare i matchen.
Några minuter senare får Galaxy en frispark i ytterzon som Melake tar. Han lägger ett inlägg till bortre stolpen och där dyker Carl upp med pannan och trycker in 0-1.
Nu håller Galaxy bollen inom laget och tvingar Roslagskulla att flytta upp sina positioner. Sejad på vänsterkanten passar till Kadir som står 10 meter på Roslagskullas planhalva åt vänster. Han tar in bollen i banan och bestämmer sig helt enkelt för att skjuta stenhårt mot mål och bollen går rakt in i mål. Måste vara ÅRETS mål den här säsongen. Just där med 0-2 i bagaget dör matchen. Galaxy håller bara i bollen tills matchen tar slut.
Tre tunga och viktiga poäng. Man bevisar här att man fortsätter göra jobbet fast man sumpar målchans efter målchans. Galaxy maskinen ångar på mot nya tre poängare.
Kista Galaxy toppar tabellen på 47 poäng, tre poäng före Kista SC med två omgångar kvar att spela.
Kista Galaxy och Kista SC möts i sista omgången.

~ Alone a star, together a GALAXY ~