Poängtapp borta mot Vaxholm

Det blev två vackra mål på två vackra distansskott på Vaxö IP i lördags men tyvärr stod Galaxy för bara ett av dem när Kistalaget och Vaxholm delade potten i division fyra-matchen.

Ett fysiskt starkt, välorganiserat och löpvilligt hemmalag mot ett kvickt och skickligt Galaxy bäddade för en fascinerande och välspelade match i en tät och jämn serie.

Tom Dahlstöm Skoug gav bortalaget ledning med ett läckert skott som gick i en båge över Vaxholmsmålvakten Jimmy Carlsson efter 22 minuter men trots mycket bollinnehav för Galaxy skapades inte särskilt mycket på grund av ett ovanligt slarvigt och tempofattigt passningsspel.

Galaxy fortsatt föra matchen men lyckades sällan skapa något i sista tredjedelen och känslan bland publiken var att nästa målet skulle vara avgörande. Kadir Adan slog tätt utanför högerkrysset efter en frisparksvariant men närmare en utökning skulle Galaxy inte komma.

Istället var det Vaxholms lagkapten Oskar Wigart som fick nätmaskarna att rassla efter 82 minuter med ett tungt lågt distansskott efter taffligt presspel från Galaxy. Samme Wigart gjorde också mål när Galaxy vann med 4-3 i det senaste besöket  i september 2014 men den här gången skulle kaptenen Wigart fixa ett poäng till sitt lag.

Målet fick Galaxy att vakna till liv igen men det var alldeles för sent att komma igång i en liga där misstag har visat sig vara väldigt kostsamma.

Full pott från de första fyra matcherna har blivit till en poäng de senaste två och Galaxy ligger nu på en andra plats med 13 poäng, två bakom Spånga som har en match mindre spelad.

Galaxy-spelarna var besvikna efter poängtappen men ser redan fram emot att ta revansch nästa vecka borta mot Viggbyholm, som man slog hemma med 1-0 i årets premiär.