Ouahid går på knock för att straffa Hässelby

Målkungen Ouahid Bouka slog till med två fullträffar på straff för att säkra alla tre viktiga poäng borta mot Hässelby på lördag – frågan hur mycket anfallaren kommer ihåg av sitt andra mål från elva meter.

Det var återigen en match där Galaxy hade överlägset mycket bollinnehav men svårt att skapa kvalificerade chanser framåt. Bra pressspel i första femton minuterna var förgäves när Hässelby vann bollen på mittplan och kontrade snabbt.

Bollen spelades in från höger kanten och rullades enkelt in i mål för att ta ledningen. Hässelby visade upp ett fint försvarsspel, modigt oh organiserat, och fick till hjälp dålig rörelse på båda bredden och djupet från Galaxys lite hängsna spelare efter baklängesmålet.

Sällan har Galaxy fått så många hörnor i en match men man skapade ärligt talat väldigt lite från fasta situationer. Men räddning skulle komma i form av division fyras särklass vassasre anfallare, Ouahid Bouka.

Med 19 mål och många assist vid matchens början tog Bouka saken i ägna händer. Först kapades han av målvakten i straffområdet och vann straffen.

Förvånansvärt nog blev kortet för målvakten bara gult men det hjälpte foga när Ouahid klev upp, dammade av sig och smashade in bollen för att kvittera.

Galaxys spel var fortsatt låst med alldeles för lite fart i löpningarna framåt. Ouahid och Illia började leverera lite bättre löpningar och snart skulle matchen vända.

Vändningen kom på riktigt när Ouahid jagande en lång boll in i boxen. Målvakten kom fel i situationen, försökt spela på bollen men istället däckade han Ouahid som knockades och hörde inte ens att domaren blåste återigen straff.

När han väl kom till medvetandet igen tog han bollen och satte den på straffpunkten, och han märkte knappt att målvakten hade blivit utvisad och att det nu stod en annan mellan stolparna.

Men han visste exakt vad han skulle göra med bollen och han satte andra straffen lika säkert som den första för att ta ledningen. Galaxy överlevde de sista minuterna för en skön seger som förde los galaxacos till en tredje plats i tabellen på 30 poäng, lika många som tvåan Spånga som har dock en match mindre spelad.

Nästa vecka fortsätter jakten på toppen när Galaxy tar sig an Blue Hill hemma på Ärvinge på lördag kl 16.