Historia

Kista Galaxy FC startades en ovanligt kall januarimånad 2011, under ett samtal mellan Henok Goitom, Goitom Habtemariam (Henoks pappa), Yonnas Seyoum och Robel Alazar.
Samtalet handlade om hur man skulle kunna utveckla spelarna rent tekniskt utan att ha fasta ramar från någon chef. Slutsatsen blev att det enda rätta var att starta en egen förening där konceptet skulle vara att respekt, disciplin och glädje leder till framgångar på lång sikt, samtidigt som klubben hjälper till med spelarnas skolutbildning.

Värvning av spelare skedde via vänner och med tiden spred sig ryktet vidare till förorterna runt Kista att ett nytt fotbollslag hade skapats, med namnet Kista Galaxy FC.

Idag har vi många nationaliteter i laget och det tycker vi är viktigt eftersom på så sätt kan man dela med sig av sina egna erfarenheter och kultur.

Kista Galaxy började seriespelet i Division 7 herr, Stockholm A. Redan debutåret vann vi serien hela sju poäng före tvåan Bollstanäs HFF. Med 13 segrar, 2 oavgjorda och bara en förlust skrapade vi ihop 41 poäng och en målskillnad på imponerande 48 plus. Ett bra kvitto på att vår spelidé fungerar.

historia1

historia2

cropped-kista-logo.pngAlone a star togehter Galaxy är föreningens motto och det är också det som namnet och klubbmärket representerar. Alla i föreningen är stjärnor på sitt eget sätt och tillsammans skapas en synergi som representeras av en galax i namn och klubbmärke.

Den gård som Kista har fått sitt namn efter hette tidigare Norgården och tillhörde byn Ärvinge. Gården började kallas Kista i början av 1700-talet på grund av gemensamma ägoförhållanden med Kista i Sollentuna socken. På 1950-talet låg det en gård med jordbruk här och den fastigheten finns kvar i den östra delen. På den tiden låg ägorna på avlyst militärmark.

Ortnamnet Kista är alltså inte ursprungligen knutet till denna plats utan övertaget från Kista i Sollentuna och sammansatt av de fornsvenska orden kvi = ”kreatursfålla” och sta(d), som betyder plats eller ställe.