Anmäl dig till Westers Academy

Logotyp_cmyk

Ett initiativ i cateringbranschen ger jobb åt ungdomar
Hur får man sitt första jobb som ung och oerfaren utan tidigare branscherfarenhet? Westers, en ledande aktör inom event och catering i Stockholm, arbetar aktivt med att ge ungdomar en chans till det första jobbet – det viktigaste av alla jobb. 2014 startade Westers ett initiativ som hittills gett ett fyrtiotal ungdomar sitt första jobb – och ett yrke för livet. Westers Academy, en tredagars yrkesintroduktion som hålls i företagets egna lokaler, lär ut grunderna i service och servering för catering och event. Ett win-win koncept som fungerar 2016 går Westers Academy in på sitt tredje år. Ungdomar över 17 år, primärt boende i Stockholm, inbjuds att anmäla sig till kursen. Westers Academy genomförs helt i företagets egen regi.

Utbildningen är kostnadsfri. Mer därtill: deltagarna får ersättning i form av utbildningsbidrag, och företaget står för studiematerial, arbetskläder, mat och dryck under utbildningen. Under tre dagar får deltagarna lära sig grunderna i servering, lära känna eventvärlden och serviceyrkets natur. Efter Westers Academy ges direkt möjlighet att jobba extra som servitris/servitör, garderobiär eller kockassistent under företagets event.

Professionell handledning
Utbildningen genomförs av Westers egen eventpersonal och arbetsledare. Alla har mångårig yrkeserfarenhet och beprövad pedagogisk förmåga som gör det lätt och roligt att ta till sig kunskaperna. Utbildningen vilar på ett kompendium som sammanfattar de viktigaste punkterna – en slags servicebibel som deltagarna har fortsatt nytta av även efter genomförd utbildning.

Mer än ett extraknäck
Den som tar sitt yrke på allvar och ägnar det energi och uppmärksamhet har alla chanser att växa och utvecklas. För deltagarna i Westers Academy är detta inte bara en fot in i en spännande bransch, det är också den första grundläggande utbildningen i ett yrke som de har nytta av livet igenom, var i världen de än befinner sig. Idag har 4 st ungdomar som gått Academy fått fast arbete hos Westers och flertalet andra har funnit fasta jobb hos andra företag inom restaurangbranschen.

Westers är ett av Stockholms ledande catering- och eventföretag, med 30 års erfarenhet av att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat event. Vi erbjuder kreativa helhetslösningar för fest, konferens och företagsevent: från idé och lokal till mat och underhållning.

Namn

E-post

Telefonnummer

Ämne

Meddelande

Henok Goitom klar för La Liga-klubben Getafe

IMG-20160322-WA0000

Henok Goitom klar för La Liga-klubben Getafe

Henok Goitom, grundare och styrelsemedlem i Kista Galaxy och A-lagstränare de senaste säsongerna, är klar för ett nytt utlandsäventyr med La Liga-klubben Getafe. Kistagalaxy-se pratade med honom nyss för att diskutera den spännande nyheten.

Först och främst grattis till övergången. Hur känns det?
- Det känns otroligt härligt och spännande på samma gång. Att få chansen i La Liga igen är stort.
Berätta hur gick övergången till
- Jag har haft bud från Mellanöstern, Kina och USA men ville ha en annan typ av utmaning.
Det var nära att det skulle bli något i de tre stora ligorna i Januari men den dealen kraschade.
Tiden var inte på min sida men så ringde Getafe till min agent och sa att jag är en bra lösning för dem. De behöver en anfallare och jag hade ingen klubb.
Du har inte spelat på många månader. Hur kommer det påverka dig?
- Senast jag spelade en tävlingsmatch var i November och sen har jag spelat fyra-fem träningsmatcher med Sundbybergs IK och Kista Galaxy och även tränat med Vasalunds IF.
Mest har jag hållit igång själv på gymmet med min privata tränare David Egziabihair.
Nu sätts min egen träning på sin spets. Nästa match vi spelar är mot Rayo Vallecano om elva dagar och på de dagarna ska man pressa en hel försäsong på.
Det hade snackats i media om AIK och Dalkurd. Fanns det någon sanning i det?
- Jag känner folk i Dalkurds styrelse. Det är en härlig förening som jag önskar all lycka men några konversationer om en övergång fanns aldrig. Jag blev lite irriterad på media för att nu var jag tvungen att svara på frågor som inte hade någon sanning i.
När det gäller AIK så har vi alltid haft en dialog och stämt av och så vidare.
Andra svenska klubbar hörde också av sig till mig och jag kan förstå det eftersom jag tränade och spelade matcher med Sundbybergs IK och Kista Galaxy som ligger i division 2 respektive division 3 men att representera en annan allsvensk förening än AIK fanns inte på kartan.
Nu går man från dessa härliga föreningar till La Liga. Så snabbt svänger det inom fotbollsvärlden.
Ibland måste man tro på sig själv och ha lite tålamod även i situationer där det ser mörkt ut.
Rayo Vallecano, Villarreal och Real Madrid står på schemat de närmaste tre matcherna. Hur ska ni tackla det?
- Getafe ligger inte bra till i tabellen och Getafe ska inte ligga där. De har för bra spelare för att ligga där de ligger. Det blir en slags final mot Rayo. Det gäller att ta en match i taget och pumpa laget med positiv energi.
Och så kommer du få möta din vän Celso Borges i Deportivo La Coruna om några veckor.
- Det ska bli kul att träffa honom. Jag har inte sett honom sen AIK-tiden och vem trodde att vi skulle möta varandra i Spanien? Jag ska ta hans tröja efter matchen.
Har du träffat laget än?
- Jag pratade med tränaren på telefonen och vi ska gå igenom lite mer taktiska saker på hans kontor så att jag vet hur laget spelar. Eftersom jag har varit tränare i många år i Kista Galaxy så förstår jag taktik mer på djupet nu vilket underlättar att anpassa sig snabbt.
Därefter är det medicinsk undersökning.
Jag är fylld med energi och vill träna med laget så snabbt som möjligt.
Vi på Kista Galaxy vill önska dig all lycka i Spanien och tack för att du tog dig din tid till att ställa upp på denna intervju.
- Tack så mycket. Jag vill bara säga att man ska göra det man blir lycklig av och inte bry sig så mycket om vad folk ska säga.
Jag har haft en härlig tid i Vasalund, Sundbyberg och Kista Galaxy. Träningarna var fyllda med skämt och skratt men även seriösitet. Klubbarna må ligger i de lägre divisionerna men det var jätteroligt.
All lycka till dessa klubbar i sina serier.

Sarineh engagerar sig i Afrika

SarinehVi blir stolta när de som är involverade i klubben engagerar sig även åt annat håll. Sarineh driver ett projekt för att förbättra matvanorna och kosten i en skola är Afrika – för mer info om det här häftiga projektet som du också kan stödja, klicka här.  

Kampsport

Avancerad-grupp-12

Disciplin, hårt jobb, självförtroende är alla viktiga om man ska lyckas i livet. Våra ungdomar för lära sig dessa färdigheter och mycket mer kostnadsfritt via kampsport. Läs mer här.

Om föreningen

Galaxylogga

Kista Galaxy som grundades 2010 och är mycket mer än ”bara” en idrottsförening . Sedan dag ett har vi varit engagerade med unga och vuxna i området där vi är verksamma – vi försöker se helheten, inte bara idrottaren.

Klicka här för att veta mer om föreningen och vår historia.

Fotbollslekis

lekis

Våra allra yngsta är ju fotbollens framtid och vi börjar tidigt med sportens glädje. För mer information klicka här så kommer du till sidan för Fotbollslekis.

Vill du vara med som läxhjälpare?

bild

Vi behöver ständigt fler som kan bidra till läxhjälpen. Är du den vi söker? Hör av dig!

För dig som är intresserad av att bli läxhjälpare Vi söker alltid nya volontärer som vill arbeta ideellt med läxhjälp i Kista och Husby. Det är både väldigt intressant och roligt att vara läxhjälpare, och man får tillbaka väldigt mycket av den tid man investerar. Det enda som krävs av dig som vill bli läxhjälpare är att du delar Kista Galaxys värdegrund vad gäller glädje, delaktighet, jämlikhet och respekt, samt att du har en stor vilja att lära ut och agera som ett gott föredöme för de elever som besöker läxhjälpen. Inga fördjupade kunskaper krävs i något ämne, men närvaro på minst en timme per månad är ett krav. Känns detta som något för dig är du välkommen att kontakta oss för mer information. Du gör det lättast genom att maila till: laxhjalp@kistagalaxy.se, dit man även kan skicka övriga frågor som gäller läxhjälpen eller att bli läxhjälpare.

Kista Galaxy prisas av A Million Minds på Pave The Way Awards 2015

Galaxylogga

Föreningen och aktiva inom Galaxy uppmärksammades igår när 100 förebilder prisades. Föreningen tackar A Million Minds och vill passa på att gratulera alla vinnare verksamma i och utanför Galaxy. Nedan finns en sammanställning av alla Galaxicos som fick pris och på denna länk finns den fullständiga listan http://www.amillionminds.se/nu-slapps-listan-pa-de-100-for…/

11. Sarineh Manaci. Socialsekreterare på Stockholms ungdomstjänst. Har jobbat ideellt med olika projekt. Sarineh startade upp ett matprogram för elever i Cheka School, Arusha i Tanzania. Hon arbetar även som läxhjälpare för Kista Galaxy.

12. Mahboba Jamshidi. Jobbar idag som Visual Merchandisersamt som informatör för svenska FN-förbundet. Har tidigare volonterat i barnhem i Ghana och ställer upp ideellt som läxhjälpare för Kista Galaxy.

67. Henok Goitom, Fotbollsspelare. AIK i Allsvenskan. Co-founder till Kista Galaxy. tränare och en av grundarna i Husbylaget Kista Galaxy. Henok har under många år varit en av eldsjälarna i fotbollslaget vars motto är; ”Alone a star togehter a Galaxy”. Föreningen har förutom fotbollsmässiga även sociala ambitioner med bla Läxhjälp tre gånger i veckan. Laget har många nationaliteter det är viktigt eftersom på så sätt kan man dela med sig av sina egna erfarenheter och kultur.

71.Bojan Djordjic, Fotbollspelare i Chennayin FC i Indian Superleague(Indien). Jobbar även som expertkommentator i TV.

75. Mohammed Adan ”Alikalay”, Målvakt i Kista Galaxy och jobbar även aktivt med ungdomar i husby ungdomsgård.

76. Yonas Seyoum, Robel Alazar ochKista Galaxy, Idrottsförening fotboll och Läxhjälp

Alone a star together a Galaxy!!

 

 

 

Serieseger, prisutdelning & division 3 fotboll nästa år!

Delas ut till årets spelare 2015

Kista Galaxys unga herrlag vann divison 4 Norra Stockholm 2015 och tog därmed direktplatsen till division 3. Serieindelningen inför 2016 är i full gång och det lutar åt div 3 Östra Svealand där man bland annat kan ställas mot ett fd allsvenskt lag i Enköpings SK FF. Innan vi börjar blicka framåt ska vi avsluta denna säsong och det görs med det traditionella knytkalaset och den sedvanliga prisutdelningen. I år kommer det att delas ut 8 priser samt ett specialpris.

 

Delas ut till årets spelare 2015

Årets spelare delas ut till den spelaren som har varit bäst på planen samt varit ett föredöme utanför planen.

Årets förebild delast ut till den spelaren som bäst lever upp till föreningens värdeord Glädje, Delaktighet, Jämlikhet & Respekt .

Årets unga spelare delas ut till spelaren som varit bäst på planen samt varit ett föredöme på planen och är född 1994 eller senare.

Årets komet delas ut till en spelare som under året fått ett genombrott.

Tränarnas ledarpris delas ut till den person (matchvärd, funktionär, hjälptränare, materialare, sportchef, publik) som genom sitt arbete gör tränarnas arbete lättare, självklart ska personen leva upp till värdeorden.

Tränarnas spelarpris delas ut till de två spelarna som tränarna tycker har

Årets skyttekung delas ut till den spelaren som gjort flest mål i seriespel & cup

Årets mål delas ut till den spelaren som gjort årets mål. Bedömningen görs på teknisk svårighetsgrad och hur viktigt målet var.

Specialpris delas ut till en speciell person som gjort väldigt mycket för föreningen

Galaxy rivstartar med två vinster efter sommaruppehåll

Filip och Camron, målskyttar mot Spånga

Kista Galaxys rivstart efter sommaruppehållet har levererat två vinster på två matcher och fört laget upp till tabelltoppen i Division 4 Norra.

I onsdags återupptogs serien hemma på Ärvinge BP när Spånga kom på besök för vad som kallades av många för en seriefinal. Spånga satte takten tidigt den här säsongen innan de föll 5-0 mot Galaxy när lagen möttes innan uppehållet.

I onsdags tog bortalaget ledningen tidigt i första halvlek när en frispark från Markus Blomqvist seglade över alla och direkt in i nät.

Filip och Camron, målskyttar mot Spånga

Galaxy höll sig dock till den taktiska planen och rullade boll hela matchen. Utjämningen kom i andra halvlek när Galaxy höjde tempot ytterligare och avbytaren Filip Ärlebränt tryckte in Ludwig Halls låga, hårda inlägg från vänsterkanten med en kvart kvar.

Segermålet kom fyra minuter senare när Galaxy vann en frispark en bit utanför Spångas straffområde.

Trots många bra skyttar i laget har Galaxy haft svårt att göra mål på just frisparkar i år, men det skulle snart ändras.

Vänsterbacken Camron Nguesseu klev fram för första gången i år och med kraft och precision smashade han in bollen för ett mycket välförtjänt segermål.

Fyra dagar senare var det Ursviks IP och Hallonbergen i ännu en viktig match.

Ett individuellt skickligt Hallonbergen ställde en hel del kluriga frågor till Galaxy-försvaret men gästerna kunde ta ledningen när  Ludwig Halls smarta nickskarv på Tom Skougs långboll nästlade i nät efter målvakten missbedömde sin rusch ut.

Ludde har nyligen varit och provspelat i England och ledningsmålet här samt assisten mot Spånga visar hur mycket den unge mittfältarens spelintelligens har utvecklat under säsongen.

Hallonbergen lyckades kvittera innan pausen när en hög boll skapade kaos i försvaret hos Galaxy. Domaren hade lätt kunnat blåsa när målvakten Alikalay trycktes till av Hallonbergen men signalen uteblev och hemmalaget kunde lätt trycka in kvitteringen.

Återigen höjde Galaxy tempot i andra halvlek och man lyckades träffa båda ribban och stolpen innan Amir Khalaf kunde säkra poängen.

En snabb kontring från Galaxy slutade med att han frispelades av Amin och Rinkebyanfallerens kyliga avslut kunde inte stoppas av en hemåtrusande Hallonbergen försvarare som kunde bara hjälpa bollen i mål.

Hallonbergen var farliga när de bröt framåt men Galaxy hade grepp på matchen och Amin och Amir kombinerade igen för ett nytt mål som var kusligt likt det tidigare.

Amir spelades fri återigen av Amin och resultatet blev detsamma, och de tre poängen var säkrade.

Tabellen efter segern mot Hallonbergen

Galaxy toppar nu tabellen, fyra poäng före Spånga och Kista SC som båda har en match mindre spelade.

Den hängmatchen är dock mellan de två lagen och kommer därmed att ha en hel del påverkan på tabellen.

Galaxys tar sig an tabelljumbon Danderyd hemma i nästa matchen på den 15:e augusti kl 1600.