Lärorik helg för los Galaxicos

Helgens två träningsmatcher blev  precis lika lärorika för Kista Galaxy som tränarstaben hade hoppats på. 1-1 mot Rinkebylaget Qaran på lördag följdes upp av ett 4-2-nederlag mot Värtan på söndag men det var ingen som deppade över det.

- En tuff helg men vi lärde oss mycket. Nu får killarna vila lite mer än vanligt så att vi kan komma fräscha till genrepet på lördag, säger coach Henok Gotiom till kistagalaxy.se

Qaran – Kista Galaxy 1-1 (1-0)

Lördagens match återigen visade förorternas förmåga att producera konkurrenskraftiga och bollskickliga lag när Qaran mötte Galaxy på deras hemmaplan i Rinkeby.

Det hysas stor respekt mellan de två lagen men det var ingen som backade en tum, med tuffa dueller och en rejäl vilja att vinna träningsmatchen.

Styrt av Chelseafantasten och fotbollsälskaren Said Ali, Qaran inledde med en aggressiv och hög press som Galaxy hade svårt att hantera i början. Rinkebylaget tog tillfället att ställa om snabbt när de vann bollen och tog ledningen rättvist när Jamaal Haile gjorde mål i första halvlek.

Efter att ha tagit ledningen var det en del Mourinho-taktik från Saids lag och de skött det alldeles utmärkt. Galaxy fick hålla i bollen väldigt mycket men hade svårt att skapa farliga målchanser mot ett samlat och organiserat försvar.

Qaran höll ledningen ändå fram till matchens sista spark. Några minuter tidigare hade Henok bytt in veterananfallaren Philip O’Connor och han kvitterade när han svepte bollen i mål från ett långt och precist inlägg från höger från Martin Noe Fredes. Qaran tog bollen till mittpunkten där domaren blåste av en mycket underhållande match.

- Det var inte den renaste träffen men den gick in, sa Philip om sitt mål efter matchen.

- Henok bad mig gå in och visa hunger och det tycker jag att jag gjorde. Qaran visade också att de vill vinna idag och de kommer att gå långt i serien. Vi ser fram emot genrepet nästa vecka redan nu.

Värtan – Kista Galaxy 4-2 (3-1)
Värtan inledde med högpress och efter en makalös 15 minuter stod det 3-0 till Värtan. Som så många gångern tidigare släppte Galaxy in två mål kom på fasta situationer, och det blev också ett mål genom en målvaktstavla.

Efter det vaknade Galaxy spelarna och började rulla boll med högre bolltempo, spelarna visade sig kvickt för bollhållaren och hittade till yttrarna som kom med fart.

Amir löpte och löpte även fast han inte fick bollen och det var han som skulle göra 3-1 målet. Han får bollen på vänster sidan och driver in. Hittar en liten yta på målvaktens första stolpe.

Hela fem spelare i Galaxy hade spelat match dagen innan och var otroligt slitna så man fick göra många byten hela tiden. Trots det så kämpade man på och i andra halvlek reducerade man till 3-2.

Spelet mellan lagdelarna började sitta och Värtan-spelarna började bli trötta.

Men när man forcerar för en kvittering så blir man sårbar bakåt och på en kontring gör Värtan 4-2.
- Vi sov första 15 minuter men vaknade efter 3-0, säger coach Henok Goitom.

-Halva laget hade spelat 70 minuter dagen innan och skaderisken var hög inför denna match så jag beordrade laget att rulla boll mer och inte ta så mycket explosiva löpningar.

- Amir slet mycket och hade mycket tålamod då han inte fick bollar när han skulle ha fått de. Det är tecken på bra laganda. Alvaro i sin nya position som mittback gjorde det otroligt bra.

- Baris var väldigt löpvillig och kanske hade han gjort mål idag med lite skärpa på bollkontrollen. Annars så tyckte jag att vi gjorde det bra.

Laget fick ledigt från träning på måndagen men på tisdagen börjar förberedelser igen för kommande säsongen i division fyra.