Kung Carl räddar Galaxy-riket med sent mål mot Bollstanäs

- Vem kommer in hit som matchhjälte sen, frågade sportchefen Robel Alazar  i Galaxys omklädningsrum i paus när de blåa la under med 1-0 i en tuff bortamatch mot Bollstanäs.

Det dröjde fram till den 92:a minuted tills svaret blev klart när norrmannen Carl Thywissen tryckte in segermålet och blev därmed hjälte för dagen för los galaxacos.

Det finns inga lätta matcher i division fyra och Bollstanäs borta är inget undantag. Galaxy fick styra spelet under första halvlek men hemmalaget bröt och kontrade giftigt när de väl fick chansen – så pass giftiga att de gjorde mål mitt under första halvlek.

Fyramålsskytt förra veckan, Ouahid Bouka hade Galaxys bästa chanser innan paus, med ett skott som gick tätt över och flera farliga räder ute på kanterna.

Efter pausen blev det mer enkelt och bestämt från galaxy på mittfältet men det tog tid att skapa några farliga målchanser.

Till slut kom kvitteringen när målvakten kapade Ouahid i boxen. Röda kortet kom aldrig och målvakten kunde rädda straffen men man får inte lämna en retur när Ouahid är i form och han tryckte in bollen för att kvittera.

Nu blev det öppnare och flera farliga chanser skapades. Bollstanäs kämpar om dyrbara poäng i bottenstriden och Galaxy vill nå så högt de bara kan i serien.

Spelmässigt var Galaxy klart det bättre laget men det räcker inte. Man måste göra mål också.

Sent, sent, sent i matchen kom det. Löpvillige Ille Ahmedov drogs ned en bit in på Bollstanäs planhalva och Sejad Khalaf lyfte in frisparken.

Galaxy var mer hungriga nu men bollen ville inte riktigt in – målvakten räddade ett skott och en nick gick i stolpen och det blev tumult i motståndarnas straffområde.

Men till slut hamnade bollen hos norske backklippan Carl, som vred kroppen runt bollen och sköt hem det som skulle visa sig vara segermålet. Några minuter senare blåste domaren av matchen och den kunde noteras i vinstkolumnen för ett glad och tacksamt Kistalag. Det svåraste för Carl var nog inte att få det förbi målvakten utan att placera den förbi lagkamraterna Joel Dawit och Ouahid, som både två hamnade i målet efter de försökte trycka in bollen själva!

Resultat betyder att Galaxy nu sitter på en tredjeplats i tabellen, fyra poäng bakom Spånga som har också spelat en match mindre.

Nästa vecka blir det hemmamatch mot Viggbyholm som själva kvitterade i sista matchminuten mot Galaxy när de två lagen träffades tidigare i år. Vinst där och topplagen i divisionen kan rycka ifrån – en spännande eftermiddag väntar på Ärvinge BP!