Kista SC – Kista Galaxy 0-2 (0-0)

558923_529444267126056_825636638_nKISTA GALAXY ÄR KLARA FÖR DIVISION 4!!!!!!!

Galaxy ägde denna match från minut 1 tills domaren blåste av matchen.
Kista Galaxy spelarna har nog förmodligen aldrig spelat så här 100 procentigt under hela säsongen och det är skönt att de kan göra det när det behövdes som mest.
Måste vara ett skönt kvitto för tränarna som har under hela året tjatat om spelidén.
Galaxy börjar matchen med en extrem hög press som överraskar Kista SC någorlunda vilket resulterar i att Kista SC måste slå långt. Även Kista SC överraskar genom att bara spela med en anfallare istället för två vilket de har gjort i de flesta matcherna men Galaxy tränarna ändrar snabbt hur man ska stå i försvarsspelet.
I första halvlek är Abdala väldigt aktiv. Går in och ut i banan, dribblar förbi motståndarna, blir nedriven ett antal gånger och har en ribbträff.
Kista Galaxy har ett bra tempo i passningsspelet där Simon och Anas är dirigenterna men det är sista sista skärpan som fattas för att Galaxy ska ha en ledning i paus.
I halvtid säger tränarna till spelarna hur de ska lösa Kista SCs höga press utan att behöva slå långbollar och de vill ha mer timade löpningar i djupled.
I 55.e minuten skulle tränarna göra ett dubbel byte som skulle visa sig vara ett lyckat byte. Man tar in Melake och Hassan istället för Nahom och Kadir.
Åtta minuter senare dribblar mittbacken Bashar av 2-3 spelare, slår en bra djupledslöp för Melake som springer från en mittfältsposition i djupled och Kista SCs backar står stilla i hopp om en offside men linjemannen säger spela på och Melake kan enkelt spela snett bakåt till Hassan som gör 1-0 i öppen kasse.
Just där och då kände alla att Kista Galaxy skulle vinna serien men tränarna manade på killarna att det är 27 minuter kvar att spela och Kista SC kan vända på matchen.
Galaxy fortsätter med sin höga press vilket gör att Kista SC aldrig kommer in riktigt i matchen.
I den 72.a minuten blir det svårt för Kista SC att hantera CH Jagnes snabbhet och blir riven i straff området.
Anas tar straffen och lurar målvakten till vänster och slår in bollen till höger om målvakten. 2-0 var ett faktum.
Sista kvarten ville tränarna att grabbarna i laget skulle rulla boll och hålla bollen inom laget.
Abdala var ständigt ett hot framför vilket också resulterade i att Kista SC får ett rött kort några minuter innan matchen är slut.
Domaren blåser av matchen och fyrverkerier skjuts upp i luften.

”We are the champions” låten spelas högt och spelarna firar vilt.
Bashar och Carl var kungar i närkampsspelet men även i speluppbyggnaden. Simon och Anas styrde tempot och pressen hur de egentligen ville. Sejad fyllde på bra i anfallet från sin vänsterbacksposition. Kul att Martin som är 17 år och kommer från AIK får hoppa in i matchen.
Inhopparna kommer in och ser till att Galaxy får hem 3 poäng i bagaget men det viktigaste av allt var nog att Kista Galaxy fick visa för sin förort sin identitet, sitt tikitaka spel och att man aldrig tvekade på spelidén.
Många i Sverige tror att man inte kan spela så här på den här nivån men tränarna ska ha all cred för all tid de har lagt ner och speciellt för att de trodde på spelartruppen.
Även spelarna som inte var med i truppen var på matchen och hejade fram sitt Galaxy och firade efteråt som om de hade spelat matchen själv.
Som klubbens motto lyder ”Alone a star, together a GALAXY”