Jocke räddade en pinne borta mot Danderyd

En stark sista kvart kröntes av Jocke Bernardos kvitteringsmål i regnet när Galaxy fick 2-2 borta mot Danderyd i lördags.

I strilande regn hade Galaxy en hel del boll men ingen flyt i första halvlek och hemmalaget gick till pause med en 2-0 ledning.

Första målet kom mitt upp i en stormande Galaxy-press som Danderyd vände till en kontring, som sattes i mål av Issa Issa.

Danderyd skulle få fördubbla ledningen när Alexander Ahlgren stänkte dit ett makalöst skott med vänstern precis före paus.

Galaxy hade haft mycket bollinnehav men efter att ha släppt in första målet blev tempot alldeles för lågt. Bollen spelades från sida till sida utan att hota motståndarmålet.

Med en kvart kvar höjde sig Galaxy rejält. De efterlysta inläggen började hagla in från kanterna och Danderyd tvingades rensa gång på gång.

Reduceringen kom när Aboubaker Suleiman kom upp på högerkanten och slog ett hårt inlägg längst marken. Den flög förbi båda anfallare och försvarare innan den kom till Carl Thywissen, som small in den i bortre burgaveln.

Galaxy la in ännu en växel och kort därefter fick man frispark långt ut på vänsterkanten. Bollen lyftes in och Jocke nådde högst för att sätta kvitteringen distinkt i mål. 

Galaxy hade vittring nu och gick fullt ut för segern. Filip Ärlebrandts akrobatiska bicykleta räddades på mållinjen och Luddes högerkanon på return räddades av målvakten, som touchade den i ribban.

Matchen slutade 2-2 och i pausen hade Galaxy säkert varit nöjda med en poäng. Hade man kunnat öka tempot lite tidigare hade man säkert haft en chans att lämna Danderydsvallen med alla tre pinnar i bagaget.