Innerstan – Kista Galaxy 2-4 (1-3)

STHLMS Cup: Innerstan – Kista Galaxy 2-4 (1-3)

Innerstan började denna match med två bonusstraffar eftersom de spelar två divisioner lägre än oss.
De missa första och satte den andra.
Trots underläge 1-0 så var det inget snack om vem som skulle bestämma tempot i matchen.
CH Jagne har en chans efter några minuter där han rycker sig loss och kommer fri mot målvakten men målvakten läser hans chipp försök.
Innerstan spelar en låg 4-4-2 vilket gjorde att mittbackarna Bashar och Carl kunde driva upp bollen och hitta passningar mellan Innerstans lagdelar.
Kvitteringen skulle komma genom ett skott från Melake utanför straffområdet som touchar en offsidemisstänkte Carl och styrs in.
Galaxy ändrade taktiken en bit in i första halvlek och lät Anas som spelade defensiv mittfältare spela mittback, tryckte upp ytterbackarna och spelade en slags 3-4-3 uppställning för att få mer utrymme i rullet.
Innerstans taktik gjorde att Galaxerna fick många skottmöjligheter och vid ett läge tar Simon läget i akt och skjuter in ledningsmålet 2-1.
Galaxy hinner även öka på till 3-1 innan halvtid genom en frispark där Anas inte begär mur och tar en snabb frispark eftersom målvakten höll på att guida muren. Innerstan är inte med på den snabba frisparken och Anas rullar in bollen i mål.
En bit i andra halvlek så var Galaxys backlinje vid ett tillfälle 10 meter in i Innerstans planhalva och Galaxy höll bollen i flera minuter innan Innerstan fick röra på den.
Och så såg matchbilden ut i andra halvlek. Galaxy som rullar och rullar medan Innerstan väntade på kontringar.
4-1 kom igenom Alen som springer förbi deras ytterback och skjuter och på returen är Hassan vaken och gör mål.
Innerstan hinner göra 4-2 på en kontring.

En fråga som ställdes till tränarna efter matchen var:
Varför spelar ni inte mer rakare? För då hade ni vunnit med flera mål.
Svaret: Genom att försöka rulla till sig målchanser så utvecklar vi spelarnas intelligens och splitvision. Speciellt mot ett lag som Innerstan som backade hem med hela laget.
Visst vill vi vinna men vi är mer intresserade av att spelare utvecklas och kan på så sätt spela i en annan klubb högre upp.

~ Alone a star, together a GALAXY ~