Het match väntar i ”Förortens El Clasico”

Fredag är dagen D i Kista när Galaxy möter Kista SC på Ärvinge BP. Matchen som kallas för Förortens El Clasico drar igång kl 1930 och om 2013 är något att utgå ifrån så kommer det är vara tajt, tufft och oerhört spännande.

Det finns en stor ömsesidig respekt mellan de bägge lagen men SC kommer till matchen revanschsugna efter att Galaxy säkrade division 5-titeln med en 2-0 vinst i derbyt förra året.

Den allra första Clasicon slutade också 2-0 till Galaxy men som alla vet – formboken har ingen betydelse när det kommer till derbyt.

-       Det är de här matcherna man längtar efter, säger coach Henok Goitom till kistagalaxy.se tidigt på fredagen.

-       Vi behöver inte peppa spelarna. Man har sett på träning varje dag den här veckan hur mycket det betyder för dem, framförallt de som kommer från Kistas stadsdel. Folk från Kista, Husby, Akalla, Rinkeby och Tensta fattar prestigen i de här matcherna, att få en chans att visa att man är bäst när det gäller.

Tillbaka i Galaxys trupp till matchen är Melake Weldeamanuel. Den erfarne mittfältsmotorn från Örebro är med för första gången den här säsongen och vet exakt vad som gäller.

-       Skönt att vara tillbaka idag. För oss är det bara tre poäng som gäller så vi måste jobba till max varenda sekund.

Saknas idag gör Alen Bektic som är i Helsingborg några månader till men tvåmålsskytten från Rinkeby ersätts av en annan Rinkeby-profil som är giftig i straffområdet – nämligen Amir Khalaf. Den nye anfallaren som väntas spela sin tredje match för Galaxy ikväll sparar inte på kruten när han ger sin syn på fajten.

(Läs vidare under videoinslaget)

-       Gör jag två mål idag så är jag upp i tre mål på tre matcher, säger Amir innan han tippar resultatet.

-       Galaxy vinner med 3-0. Jag gör två mål och en assist.

Snart är det slutsnackat. Snart drar matchen igång. Kl 1930 är det dags att se vem äger förorten Kista anno 2014.