Henok Goitom klar för La Liga-klubben Getafe

IMG-20160322-WA0000

Henok Goitom klar för La Liga-klubben Getafe

Henok Goitom, grundare och styrelsemedlem i Kista Galaxy och A-lagstränare de senaste säsongerna, är klar för ett nytt utlandsäventyr med La Liga-klubben Getafe. Kistagalaxy-se pratade med honom nyss för att diskutera den spännande nyheten.

Först och främst grattis till övergången. Hur känns det?
- Det känns otroligt härligt och spännande på samma gång. Att få chansen i La Liga igen är stort.
Berätta hur gick övergången till
- Jag har haft bud från Mellanöstern, Kina och USA men ville ha en annan typ av utmaning.
Det var nära att det skulle bli något i de tre stora ligorna i Januari men den dealen kraschade.
Tiden var inte på min sida men så ringde Getafe till min agent och sa att jag är en bra lösning för dem. De behöver en anfallare och jag hade ingen klubb.
Du har inte spelat på många månader. Hur kommer det påverka dig?
- Senast jag spelade en tävlingsmatch var i November och sen har jag spelat fyra-fem träningsmatcher med Sundbybergs IK och Kista Galaxy och även tränat med Vasalunds IF.
Mest har jag hållit igång själv på gymmet med min privata tränare David Egziabihair.
Nu sätts min egen träning på sin spets. Nästa match vi spelar är mot Rayo Vallecano om elva dagar och på de dagarna ska man pressa en hel försäsong på.
Det hade snackats i media om AIK och Dalkurd. Fanns det någon sanning i det?
- Jag känner folk i Dalkurds styrelse. Det är en härlig förening som jag önskar all lycka men några konversationer om en övergång fanns aldrig. Jag blev lite irriterad på media för att nu var jag tvungen att svara på frågor som inte hade någon sanning i.
När det gäller AIK så har vi alltid haft en dialog och stämt av och så vidare.
Andra svenska klubbar hörde också av sig till mig och jag kan förstå det eftersom jag tränade och spelade matcher med Sundbybergs IK och Kista Galaxy som ligger i division 2 respektive division 3 men att representera en annan allsvensk förening än AIK fanns inte på kartan.
Nu går man från dessa härliga föreningar till La Liga. Så snabbt svänger det inom fotbollsvärlden.
Ibland måste man tro på sig själv och ha lite tålamod även i situationer där det ser mörkt ut.
Rayo Vallecano, Villarreal och Real Madrid står på schemat de närmaste tre matcherna. Hur ska ni tackla det?
- Getafe ligger inte bra till i tabellen och Getafe ska inte ligga där. De har för bra spelare för att ligga där de ligger. Det blir en slags final mot Rayo. Det gäller att ta en match i taget och pumpa laget med positiv energi.
Och så kommer du få möta din vän Celso Borges i Deportivo La Coruna om några veckor.
- Det ska bli kul att träffa honom. Jag har inte sett honom sen AIK-tiden och vem trodde att vi skulle möta varandra i Spanien? Jag ska ta hans tröja efter matchen.
Har du träffat laget än?
- Jag pratade med tränaren på telefonen och vi ska gå igenom lite mer taktiska saker på hans kontor så att jag vet hur laget spelar. Eftersom jag har varit tränare i många år i Kista Galaxy så förstår jag taktik mer på djupet nu vilket underlättar att anpassa sig snabbt.
Därefter är det medicinsk undersökning.
Jag är fylld med energi och vill träna med laget så snabbt som möjligt.
Vi på Kista Galaxy vill önska dig all lycka i Spanien och tack för att du tog dig din tid till att ställa upp på denna intervju.
- Tack så mycket. Jag vill bara säga att man ska göra det man blir lycklig av och inte bry sig så mycket om vad folk ska säga.
Jag har haft en härlig tid i Vasalund, Sundbyberg och Kista Galaxy. Träningarna var fyllda med skämt och skratt men även seriösitet. Klubbarna må ligger i de lägre divisionerna men det var jätteroligt.
All lycka till dessa klubbar i sina serier.