Hasans hattrick ger skön hemvinst över Andrea Doria

Screen Shot 2015-06-25 at 10.38.34 AMEtt hattrick från Hasan Hamdan och ett dundermål av Tobias Meissner bäddade för en 4-0 vinst i nog den bästa 90 minuters-match som klubben någonsin har spelat.

Precis allt klaffade – chanser skapades, försvaret satt, bollen rullades och även om Andrea Doria kom till matchen med en något försvagad trupp hade det säkert varit lika jobbigt med full manskap också.

Om det skulle finnas något minus – förutom det osomriga vädret förstås – var det nog att Galaxy sumpade tre eller fyra bra målchanser innan Hasan gav hemmalaget ledning sent i första halvek. Ett andra mål skulle komma kort därefter men mot Doria, med klassforwarden Rasim Reiz i spetsen, kan man inte räkna hem något i förväg.

Med det i tankarna fortsatt Galaxy rulla boll. Camron Nguesseu klarade sig gallant i sin blott andra match för säsongen som mittback och unga ytterbackarna Jocke och Joel var i det närmaste perfekta båda i offensiven och defensiven.

Med Simon Kidane och Filip Ärlebrant framför sig på kanterna kom Galaxy runt gång på gång för att skapa farligheter.

I den korta perioden han har varit i klubben har Robel Asfaha blivit en nyckelspelare på mittfältet och mot Doria blandade han finter och fint passningsspel med en ruggig defensiv och löpvilja utan boll.

Mahammed Momin drog isär Dorias försvar med sina löpningar men det var veteranförwarden Hasan som skulle avgöra med ett kyligt 3-0 mål.

Dessvärre för Doria var bänken lika spelsugen och in kom Matteus Sezkir och Wasim Harwill på mittfältet, medan Aboubaker Suleiman gav försvaret lite välförtjänt avlastning med sitt inhopp.

På kanten sprang Amir Khalaf sönder ett redan trött Doria-försvar och det hade kunnat bli några mål för den giftige anfallaren från Rinkeby.

Istället var Tobias som nätade när han jagade ned en djupledspassning från Matteus och small in den med sitt första tillslag i matchen för att fastställa siffrorna till 4-0.

Den som tror att Doria är på något sätt ett dåligt lag är helt fel ute – Djursholmarna besitter en fantastisk teknik, strålande fysiska egenskaper och spelintelligens.

Resultatet betyder att Galaxy tar sommarledighet i en andra plats i tabellen på 26 poäng, två bakom grannarna i Kista SC och en före Spånga, som har en match mindre spelad. Mest glädjande nog är att Los Galaxacos har släppt in minst antal mål i division med tio stycken på 12 matcher.

Första matchen efter uppehållet är mot just Spånga med en het derby mot Kista SC i början på september.

Det vore ju fel att börja tro att dessa två matcher kommer att avgöra Division 4 Norra men å andra sidan är det sant att om Galaxy vinner alla de kvarvarande matcher så vinner man serien.

En skön sommarledighet väntar men efter gårdagens vinst mor Andrea Doria är det fokus redan på säsongens andra — och avgörande — halva.