Galaxy tog första poäng på nya hemmaplan

Ouahid rundar målvakten och kvitterar.

En makalös bicycleta från inhopparen Kadir Adan gav Galaxy sitt första division 4-poäng på Ärvinge BP i Kista på annandag påsk.

Men det blev inget vilt jubel när domaren blåste av matchen då båda lagen trodde sig förtjäna lite mer en bara ett poäng för insatsen.

En soldränkt Ärvinge välkomnade tillbaka los Galaxacos för första gången i en tävlingsmatch sedan man vann division fem-titeln med en derbyseger mot Kista SC i fjol.

Galaxy hade återigen mycket boll under första halvlek men besökarna från Vaxholm tog ledningen när en spelare roffade åt sig bollen och avancerade långt ut på Galaxys högerkant. Det såg rätt ofarligt ut tills han avlossade ett dunderskott som svävade i luften och förbi Alikalay i mål.

Galaxy slog tillbaka två minuter senare med ett vackert anfall uppför samma höger kant. Till slut letade sig bollen i mitten där Ouahid Bouka elegant rundade målvakten och sköt in bollen för att kvittera.

Andra halvlek var en jämnare affär då Vaxholm fick ta taktpinnen i långa stunder. Galaxy var dock giftiga i anfallsspelet och skapade flera lägen. Man lyckades inte konvertera en trippelchans mitt under andra halvlek där en kombination av räddningar och rensningar på mållinjen såg siffrorna stanna vid 1-1 – men inte länge.

Vaxholm tog åter ledningen när Alikalay missbedömde en utrusning och fick inte bort bollen. En tilltrasslade situation uppstod och Vaxholm fick åter nätet att rassla med ledningsmålet.

Det var långt ifrån kört för Galaxy och pigga inhopparna Kadir, Abdala och Tobias slet sönder Vaxholmsförsvaret gång på gång och den sistnämnde kanske borde ha fått en straff med sig när målvakten knuffade omkull honom men det uteblev.

Till slut fick frontlinjen betalt för sitt arbete. Nu var det Vaxholmsmålvaktens tur att missbedöma ett högt inlägg som Ouahid snappade upp. Kadir tog en titt på inlägget innan han kastade sig upp i luften och sköt en bicycleta i en båge i bortre krysset, en tidig kandidat för årets mål, framförallt med tanke på att det bärgade säsongens första poäng.

Hassan Hamdan blev slagen i ansiktet i straffområdet men efter en lång diskussion mellan domaren och linjemannen uteblev straffsparken återigen. Inget av lagen lyckades göra något mål till och det hela slutade oavgjort i en fin avrundning till en spännande fotbollshelg.

- Fantastisk prestation av Kadir, han började på bänken men tog det på rätt sätt. Han har utvecklats otroligt mycket och det är härligt att se, sa tränaren Henok Goitom till kistagalaxy.se direkt efter matchen.

- Vi är kanske inte riktigt där än men vi tror på det vi gör och vi fortsätter. Vi vill visa att man kan spela fin fotboll och klara sig kvar i fyran och idag visade vi att det går.