Galaxy slår Enskede, går vidare i Stockholmscupen!

En mäktig insats av A-laget såg dem besegra division 2-laget Enskede med 2-1 och därmed nå semifinal i Stockholmscupen i en match som beskrevs efteråt som en av de bästa klubben har gjort.

Galaxy intog planen med ett lag där bara två spelare födds innan 1994 och även om dessa två – mittbacken Carl Thywissen och lagkaptenen/målvakten Alikalay Adan – skulle spela en stor roll i matchen var det faktiskt de unga, pigga och orädda i blått som var bakom bragden.

Galaxy började med att lägga två straffar. Filip Ärlebrandt sköt säkert hem men när Jocke valde att lägga sin i målvaktens vänstra hörna blev det stopp. Solen låg långt ned i kvällshimlen och ytterbackens försök fångades.

Enskede toppar just nu division 2 och det var inte svårt att se varför. Stora och starka med snabba och känsliga fötter, allt gick aningen fortare än vad det brukar göra från våra utmanare i division 4.

Galaxy backade inte för det och hotade båda i djupet och från kanterna. Enskedes målvakt borde ha utvisats en kvart in i matchen efter att han rusade utanför  straffområdet för att ta bollen med handen och sedan mosade Galaxys anfallare. Frispark dömdes men efter att ha konsulterat med linjedomaren blev det bara ett gult kult, när vilken som helst av de två överträdelserna hade lätt kunnat resultera i ett rött.

Galaxy utökade ledningen några minuter senare när vänsterbacken Joel tog en frispark från långt ut på högerkanten. Veteranan Carl (född 1978) fick en liten touch på den och bollen seglade förbi målvakten.

Enskede målade på och hade några riktigt tunga distansskott. Reduceringen kom till på grund av ännu ett horribelt domslut där Alikalay knuffades ut över kortlinjen med bollen i famnen.

Istället för att blåsa frispark till de blåa dömdes en hörna, vilket Enskede nådde högst på för att nicka in i nätet.

Andra halvleken blev mållös men var inte lika spännande för det. Galaxy hade några en-mot-en lägen och några riktigt farliga bollar som sköts in lågt och hårt framför målvakten men det gick inte att forcera in bollen. Enskede tryckte på hårt men med ett disciplinerat och uppoffrande försvarsspel från hela Galaxys elva hittade de aldrig igenom.

Nu väntar semifinal i Stockholmscupen mot ännu ett division två lag i form av Arameiska/Syrianska. Galaxy har med den här segern visat att man hör hemma på den här nivå – nu gäller det att fortsätta ta för dig på samma fräcka sätt.