Galaxy föll i jämn premiär

_MG_1032

Galaxys startelva med många unga nyförvarv mot Täby City

Galaxys spännande debut I division fyra slutade i förlust efter att laget släppte in fyra mål under andra halvleken mot Täby City på Tibblevallen i söndags.

Historieböckerna kommer att visa att det var nog det yngsta Galaxicos-laget som någonsin startade en premiär och det hela började väldigt bra.

De unga förmågorna dominerade bollinnehavet under första halvleken och med hög press och löpvillighet pressade de tillbaka en stark och skicklig Täby City som kontrade vasst.

Galaxy ledde i paus tack vare seriedebutanten Amir Khalafs hård och precist skott borrade in i nätmaskarna efter en halvtimme.

Andra halvleken hade knappt börjat när Täby kvitterade. Galaxy lyckades inte rensa undan ordentligt och en City-spelare kunde enkelt nicka omarkerad i mål. Tio minuter senare var situationen kusligt likt och Täby kunde nicka in ledningsmålet.

Amir Khalaf gjorde mål på debuten

Amir Khalaf, som gjorde mål i seriedebuten, tar en frispark

Galaxy tryckte fortfarande på med energin på topp och kvitteringen skulle komma när Tobias Matri vann en frispark. Efter diskussioner med lagkaptenen Bruno Noe bestämdes det att den kraftfulle forwarden skulle få slå den. Högerfoten träffade bollen som en slägga och flög som en raket rakt in vid målvaktens högra stolprota. Det fanns lite målvakten kunde göra åt det – Tobias slog bollen så hård att den gick sönder och byttes ut innan avspark.

Men det dröjde inte länge innan Täby tog ledningen igen. En tilltrasslade situation på Galaxys mittfält och en felträff på bollen blev till en perfekt frispelning av Täbys forward, som iskallt väntade ut Alikalay och sköt in bollen till publikens stora jubel.

De kylslagna supportrarna skulle få se en oerhört spännande sista tio minuter där Galaxy tryckte på med allt de hade. Två gånger såg det ut som ganska klara hands-situationer i Täbyboxen men två gånger viftade domaren bort protesterna från los Galaxicos.

När Galaxy pressade på som mest kom Täbys fjärde mål i slutminuten, en klassisk och väl utfört kontring som slutade med ett skönt avslut med vänsterfoten. Någon minut senare blåste domaren av matchen och hemmalaget var klart nöjda med tre poäng i premiären.

-       Jag tyckte vi gjorde en bra match, framförallt i första halvlek, sa tränaren Henok Goitom till kistagalaxy.se.

-       Vi hade mycket boll och borde ha skapat lite fler chanser kanske. Täby är stora, starka och erfarna och gör du ett misttag kan de straffa dig. Men överlag är jag nöjd med grabbarna. Trots att de är så unga så dominerade de under långa perioder i en tuff match.

Nästa match för Kistalaget blir hemmapremiären mot Vaxholm på annandag påsk.

-       Jag hoppas och tror att det kommer en hel del folk till denna match, säger mediaansvarig Philip O’connor.

-       Förlusten till trots, det här unga laget är riktigt spännande att se och det ska bli kul att följa deras utveckling i år. Inga poäng än men det här är bara första matchen. Det finns mycket kvar att spela för.