Galaxy ångar på med vinst över Lokomotiv

Ett kyslaget Kvarnbacka värmdes rejält av ett Kista Galaxy på spelhumör i lördags då hemmalaget besegrade Lokomotiv Blackeberg med hela 4-1 i en träningsmatch.

Loktomiv är ett av få lagen som har tidigare tagit poäng från Galaxy men de skulle inte upprepa bragden i den här matchen. Galaxy tog tag i taktpinnen direkt och med ett tålmodigt och skickligt passningsspel vara det bara vinst som gällde.

Trots övertaget tog det ett tag innan första målet kom och Melake Weldemanuel hann sumpa en straff innan Galaxy tog ledningen genom vänsteryttern Esi.

Kanadensaren Esi skulle noteras för ett mål till i andra och allt som allt var det en framgångsrik dag för den tekniske, snabbe och ständigt farlige bredaren.

Med ett stort bollinnehav blev det mycket jagande för besökarna och trots ett väldigt ungt lag på plan lyckades Galaxy kontrollera matchen på ett väldigt moget sätt.

På topp slet Ouahid Bouka matchen igenom, ett ibland otacksamt jobb då han ofta fick komma ned och möta stenhårda passningar för att sedan vända och gå till anfall.

Men Ouahid skulle få utdelning för allt jobb och stod för två fina mål under andra halvleken.

Trebackslinjen som för dagen bestod av Bashar, Martin och Joel var ett stort plus och det var ett nöje ett se en sådan individuell och kollektiv skicklighet en dag då Kvarnbacka besöktes av inte mindre än gamla Galaxy-lejonet Shahin Sha.

Mer van att stå i försvaret, Sejad Khalaf flyttades upp i banan under sitt inhopp i andra och spelade till höger på mittfältet där han utnyttjade friheten maximalt för att visa sina offensiva kvaliteter.

Brune Noe visade den oerhörda fotbollsintelligensen han besitter genom att hänsynslöst leta fram svagheter hos motståndarna. Tillsammans med Melake la han grunden till de flesta Galaxy-anfall.

Strax framför det paret skapade Bawan Haz kaos matchen igenom. Fullständigt orädd och alltid spelbar, Bawan visade båda fin teknik och en smart blick för spelet under de drygt 70 minuter han spelade.

Dock var inte Lokomotiv ofarliga och flera gånger visade de ett giftigt kontringsspel när de bröt på mittplan och ställde om blixtsnabbt.

Sent in i matchen fick Martin Noe Fredes tackla omkull en kille i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Straffläggaren dundrade bollen förbi en chanslös Alikalay för att fastställa resultatet till 4-1.

- Eftersom jag har varit borta en månad är det lätt att se hur saker och ting har förbättras båda fysiskt och spelmässigt, sa Galaxys informationschef Philip O’Connor efter matchen.

- Idag såg vi inte bara ett fint teknist spel utan också en intelligens och en vilja som tyvärr saknades sista gången Lokomotiv gästade Kvarnbacka. Men det är det fotboll handlar om – att lära sig från sina misstag och utvecklas.

- Vi tackar Loktomotiv för att de ställde upp och önskar de all lycka i den kommande säsongen.

Dagens plus går till Ouahid för en fin och osjälvisk prestation på topp, med ett eloge till Bawan och alla de anra spelare – och idag var de många – som ännu inte  har fyllt 20 år men ändå lyste i Galaxy-tröjan idag.

Försäsongen fortsätter med träningar och matcher de kommande veckorna – håll utkik på lagets Facebook-sida samt här på kistagalaxy.se för mer information.

- Alone a star, together a Galaxy