Fyrstjärnig Bouka fixar segern för Galaxy

Ouahid Bouka nätade fyra makalösa mål när bortalaget Galaxy slog Rissne i sommarhettan på lördag.

Boukas bragd var den perfekta repliken till en tafflig prestation framför mål av los galaxacos mot Danderyd i veckan.

Rissne hann ta ledningen när Galaxy slarvade bort bollen på mitten men det dröjde inte länge innan Ouahid sökte sig till ytan bakom högerbacken, hämtade upp bollen och sköt kvitteringen distinkt i mål.

Tio minuter senare nätade han igen med en nästan exakt kopia av första målet, men den här gången gick avslutet lågt förbi en chanslös målvakt.

Rissne gjorde allt de kunde för att förstöra festen och en billig bolltapp på mittplan förvaltades på bästa sätt när Rissnes anfallare lobbade snyggt mot mål. Galaxys målvakt Dan Monssen Nordström var nära att ta bollen men ändå gick den över linjen för att jämna ut matchen igen.

Trots att Galaxy saknade en hel del ordinarie spelare så stämde spelet rätt bra. Yonnes Seyoum var tillbaka bredvid Carl Thywissen i försvaret och Zegai ”Zigge” Habtom härskade på mittfältet för första gången på länge. Den sistnämndas precisa, svepande passningar med båda höger och vänster fot var ett nöje att se.

Gång på gång kom Galaxy in bakom Rissnes backlinje och de blev tröttare och tröttare. Galaxy återigen tog ledningen när en försvarare täckte ett skott som träffade en upphöjd arm och domaren blåste straff. Vem annars utan Ouahid satt bollen på punkten och avslutade hur säker som helst från elva metern.

Han var inte klar. Inhoppande Baris Kurtoglu hämtade en svepande passning ute på högerkanten och drev bollen framåt innan han släppte den till Nahome Tesfaye, som i sin tur spelade in den mot mitten.

I ett ögonblick såg det ut som krigaren och anfallaren Jamal Malik skulle sätta dit första målet för säsongen men återigen var Bouka på rätt plats vid rätt tidpunkt och han svepte in bollen för sitt fjärde mål och matchen var avgjort.

Bouka må ha legat bakom det mesta vad det gäller målproduktionen men det fanns många i det blåklädda laget som spelade en betydande roll i matchen, inte minst Sejad Khalaf och Melake Weldemanuel som båda två spelade i flera olika positioner under de nittio minuterna.

Outtröttliga mittfältaren Ludwig Hall hann med ett fantastiskt solomål innan matchen blåstes av av domaren och los galaxacos kunde jubla åt sensommarens första vinst.

- Fantastiskt för grabbarna att hämta upp ett underläge från 1-0 och vända matchen. Resultatet visar bredden i vår trupp och den hunger som spelarna har, gamla som unga. Alla i truppen gav allt de hade i dag mot ett tufft lag som vann mot oss tidigare och jag är glad att vi har fått de tre poängen som belöning, sa tränaren Henok Goitom till kistagalaxy.se efter matchen.

Reslutatet betyder att Galaxy klättrar till en tredjeplats i tabellen, dock med fler spelade matcherna än lagen runtomkring.

Nästa match för Galaxy är på söndag den 17:e augusti borta mot bottenlaget Bollstanäs.