Förlust, men mycket positivt i årets första match

Håbo FF – Kista Galaxy 2-1 (1-0)

Det blev förlust i årets första träningsmatch men ändå en hel del positiva saker för Galaxy att ta med sig.

Första 30 minuterna spelar Galaxy mycket bra. Man hittar olika alternativ att anfalla på, med passningar till mötande forwards längst marken och djupledsbollar bakom backlinjen och även bollar till kanten som slutade i farliga lägen.

Kadir har 2-3 lägen att göra mål på Camerons inlägg och innermittfältarna ville ha bollen hela tiden vilket resulterade att Håbo behövde springa mycket.

Galaxy är disciplinerade i försvarsspelet och Håbo har det svårt att etablera ett spel.

Men de skulle få två lägen i första halvlek. Ena där man kommer fri mot Alikalay som Nahom bryter med en fin glidtackling och i den andra målchansen är en Håbo spelare igenom vår backlinje och Martin Noe är tvungen att tackla som resulterar i ett farligt frisparksläge.

Frisparken slås stenhårt över muren i krysset av Håbo spelaren och man kunde bara applådera till ett sånt fint mål.

I andra halvlek börjar Håbo ta över då tröttheten börjar ta över hos Galaxy spelarna. Håbo kan etablera ett spel och Galaxy får jaga med trötta ben. Men på en kontring fick Abdala en skottchans och skottet tar på en Håbo kille och går in.

Håbo gör 2-1 några minuter senare och de sista tio minuterna spelar Galaxy med 9 man (pga kramper). Man lyckas ändå behålla bollen i laget och i matchens sista minut fick Kadir chansen att kvittera från 5 meters håll men han skjuter tyvärr rakt på målvakten.

Tränarna summerar matchen:

”Vi gör många saker väldigt bra i offensiven och i defensiven i första halvleken och det är förståeligt att spelarna blev trötta i andra halvlek så som vi har tränat. Det nya spelsystemet funkade väldigt bra. Några små justeringar behöver vi göra och vi saknade många spelare idag. Överlag så är vi nöjda med matchen och vi har två månader på oss att förbereda oss”

~ Alone a star, together a GALAXY ~