Filles läckra lobb kröner fjärde raka vinsten

Filip Ärlebrant lobbade in bollen från hela 45 meter för att fullbörda vändningen när Galaxy slog Ursvik borta med 3-0 i söndags.

Det var Kistalagets fjärde raka vinst i årets serie och betyder att laget toppar serien med 12 poäng före Spånga IS på målskillnad.

Det finns inga dåliga lag i  den här serien och även om Galaxy hade taktpinnen under stora delar av matchen var Ursvik tuffa i närkamparna och vassa i omställningarna.

Hemmalaget tog ledningen när mittbacken Carl Thywissen  -  som trodde sig höra ett anrop från en medspelare – rullade bollen till Ursviks Lamin Secka, som behärskat gjorde det mesta av läget han bjöds på. Bittert för Carl men även en backklippa som Galaxys norrman kan spela fel ibland.

Galaxy gick då till pausvilan i underläge med det var aldrig någon panik i serieledarnas lag.

Kista jämnade ut matchen en bit in i andra halvlek genom mittfältaren Ludde Hall, som tryckt in Filips passning från nära håll.

Med det målet kände då Galaxyspelarna att det skulle kunna gå att ta mer än bara en poäng och de målade på i jakten på ledningen.

Den kom via Simon ”Zinedine” Kidane, vars 2-1 mål var kusligt likt Luddes – en hård och låg boll in i straffområdet från högerkanten som Simon satte på det andra försöket.

Carls sällsynta misstag till trots såg Galaxy stabila ut, även om Ursvik var kvicka i pressen och tvingade fram fler långa bollar än vad man är van vid att se. Hashem, Carl och målvakten Alikalay stängde igen på mitten och ytterbackarna Hassan och Joel deltog flitigt i anfallsspelet.

Mittfältet tickade som en klocka och ett välfungerande press och understöd gav Galaxy en bra grund att bygga anfallsspelet på. På topp rörde sig båda Hassan och Filip mycket bra och båda två höll också i bollen på ett bra sätt.

 

Men Filip  sparade det bästa till sist. Den annars suveräne Ursviksmålvakten Mikail Uygur Andersson rusade ut för att rensa mitt på egen planhalva men bollen nådde bara till Fille. 

Ett par kliv senare tittade han upp och i ett nafs skickade han iväg bollen i en båge över den hemåtrusande Mikail och in i nätet för ett mål som säkrade segern.

Ursvik tryckte på allt vad de kunde under de sista minutrarna men med klockan och vinden emot sig var uppgiften för tuff och Galaxy slutade som segrare.

Fjärde raka vinsten för De Blåa säsong 2015 och nästa vecka ett derby mot Kista SC – division 4 norra är en serie man bör absolut inte missa i Stockholmsfotboll och just nu är Kista Galaxy med i täten.