Filips fullträffar ger Galaxy vinst över Blue Hill

Stig-Björne-fotbollEtt magiskt hattrick av Filip Ärlebrant bäddade för en 4-0 vinst över Blue Hill på Skytteholm på fredag kväll.

Första halvlek var mållös och trots att Galaxy hade ett övertag lyckades laget inte näta men det skulle ändras under andra perioden.

Kvällen var kylig men inte lika kylig som den nye målkungen var framför stolparna.

Filip spelades fritt några minuter in i andra halvleken och efter att ha tagit en touch slog han enkelt bollen in i mål.

Blue Hill är inte ett lag som Galaxy underskattar – ingen i föreningen kommer att glömma matchen förra säsongen när de vände från 4-1 till 5-4 i de sista 35 minuterna, och det med tio man.

Laget är fullt med teknisk duktiga och erfarna spelare som kan lätt straffa en motståndare som inte är på tårna.

Men i kväll höll man tätt och ett betryggande andra mål kom när norske mittbacken Carl Thywissen nådde högst på en hörna och skickade bollen bestämt i mål.

”Kung Carl av Kvarnbacka” bildade annars ett stabilt och säkert mittlås med nyförvarvet Hashem Kasken, vars aggressive spelstil och mod i defensiven kommer att vara mycket värdefulla under den kommande säsongen.

Resten av laget gick som en klocka – ett mittfält som krigade och spelade enkelt, yttrar och ytterbackar som överlappade och kombinerade kvickt och klokt med ett löpvilligt och smart anfall.

Filip spelades fri än en gång med en kvart kvar och resultatet blev detsamma – en boll bakom en uppgiven Blue Hill målvakt.

På läktaren stod gamle målkungen Rafik Bouka – som är ensamma anfallaren i Galaxy-historia att näta fem gånger i en och samma match – och beundrade den unge forwardens kyla i avslutningsmoment.

Ärelbrant sparade det bästa till sist. Med några minuter kvar blev han återigen frispelad längs högerkanten. Löpduellen med försvaret såg ut att tvinga honom ur vinkel men är man i målform så är man. Filip laddade bössan och bombade in ett skott i bortre krysset som punkterade matchen en gång för alla.

Trots några bra chanser och farliga fasta situationer för Blue Hill lyckades Galaxy hålla nollan för andra matchen i rad.

Division fyra-kampanjen är nu i full gång och även om man har full pott efter två omgångar finns det en hel del matcher kvar.

Men med ett spel som sitter mer och mer och en häftig konkurrens i truppen kommer den här säsongen att vara allt annat än tråkigt för den som ser de blåa spela.

/Philip O’Connor