Drömmen om trean vissnar efter avgjort mot Riala

Galaxy är fortfarande obesegrade i kvalet till division tre efter att ha spelat 1-1 borta mot Riala men chansen att gå upp  minskade rejält på grund av andra resultat.

Mittbacksjätten Carl Thywissen hade ett gyllene läge att ge bortalaget ledningen redan efter två minuter men hans tunga volleyskott från Sejad Khalafs frispark seglande tätt över ribban.

Galaxys intensiva press tryckte ned Riala rejält under den första kvarten och Ouahid Bouka gav Los Galaxacos ledningen när han vann och sedan satt en straff efter 12 minuter efter att ha fällts av målvakten.

Riala väcktes till liv och matchbilden blev en helt annan efter det. Upplandslaget visade sig vara taggade för fajt och med snabba, tekniska spelare på kanten fick de hålla i bollen väldigt mycket utan att skapa några kvalificerade målchanser.

Galaxy hade behövt ett mål till för att punktera matchen men trots några riktigt bra chanser under andra halvlek lyckades man inte avgöra.

Istället blev det Riala som klev upp och satte press den sista kvarten. Högeryttern hade varit ett ständigt hot hela matchen och han vann en hel del frisparkar och hörnor.

En av dessa rensades inte ordentligt och damp ned vid straffområdskanten där den stänktes förbi en chanslös Alikalay i målet och matchen var kvitterade.

Sett till antalet chanser skapade kan man säga att Galaxy borde ha vunnit men matcher vinns av att sätta bollen i mål och det är bara att lyfta på hatten för ett starkt Riala som aldrig gav sig.

Andra kvalmatchen hade redan dragit igång mellan Österåker och Håbo och Österåker, som spelade 1-1 mot Galaxy för en vecka sedan, ledde med 5-0 i paus för att sluta matchen med hela 7-1  i sin favör.

Österåker har därmed en fot i division tre nästa år och för att sno platsen måste Galaxy vinna mot Håbo samtidigt som Österåker förlorar mot Riala.

Los Galaxacos kör ändå in i taket och oavsett hur det slutar kommer de att ta många nyttiga lärdomar från kvalprocessen – inte minst att sätta sina chanser när de väl skapas.