Delad pott i förortens El Clasico

Los Galaxacos missade chansen att ta ett kliv i striden om uppflyttning när laget spelade oavgjort mot lokalrivalen Kista SC i förortens El Clasico i lördagseftermiddag. Matchen slutade 1-1 efter att Ouahid Bouka kvitterade med ett mål på straff mitt under andra halvlek.

Galaxy var bäst i början på matchen med mycket bollinnehav och ett piggt bolltempo. Några farligheter skapades och det kändes som ett ledningsmål låg i luften men misstag går inte ostraffade på den här nivån och det blev istället SC som tog ledningen.

Galaxy lyckades inte rensa en fast situation ordentligt och bollen dämpade ned framför fötterna på SC:s unga kantspringare. Han fick inte till den renaste träffen men likaväl studsade bollen in vid bortre stolpen och SC hade tagit ledningen.

Galaxys tappade spelidén under första halvlek med för stora ytor mellan lagdelarna och SC kunde ganska lätt försvara sig men trycket skulle komma i andra halvlek efter att tränaren Henok Goitom samlade sina mannar i pausen.

Galaxy kom ut med ett mer direkt och aggressivt spel och SC blev tillbakatryckta under långa perioder. Det blev en hel del frisparkar för Galaxy men laget hade förvånansvärt svårt att skapa riktigt farliga lägen trots övertaget.

Men kvitteringen kom när Hasan fälldes i straffområdet när han tog en löpning för att möta en frispark och efter ett längre avbrott satte Ouahid bollen på straffpunkten och slog den enkelt i mål.

Vinst mot SC skulle höja Galaxys chanser till att nå kvalspel om uppflyttning avsevärt, inte minst tack vara Spångas förlust tidigare på lördag eftermiddag.

Galaxy fortsatt angå på framåt och det blev fler och fler friparkar. Till slut fick SC:s duktige brasse och kandidat till matchens lirare Douglas sitt andra gula och matchen urartade ett tag efter en ordväxling mellan honom och Galaxys bänk.

När domarteamet väl fick ordning på matchen igen var det nästan enkelriktad trafik men Galaxy lyckades aldrig näta det anrda målet som hade gett en rejäl skjuts i kampen om uppflyttning.

SC var nära att roffa åt sig alla tre poäng sent i matchen men mittfältaren Dana kunde inte hålla ned sitt kraftfulla skott och strax därefter blåste domaren av matchen.

Med två matcher kvar är en uppflyttning till division 3 fortfarande i sikte men den drömmen kommer bara att besannas om laget lyckas bättre framför mål än vad de gjorde i den här klassiska förortsmatchen.