Cupresan tar slut efter 2-3 mot Västerhaninge

Sthlms Cup Åttondel: Västerhaninge – Kista Galaxy 3-2 (1-0)

Trots ett stort övertag vad det gäller bollinnehav förlorade Galaxy mot Västerhaninge och deltagandet i årets upplaga av Sthlms Cup är över.

En spännande match började med att Västerhaninge satte sin bonusstraff innan matchen och tog ledning med 1-0. Redan från minut ett var det spel mot ett mål även om motståndarna ibland hotade med sitt kontringsspel då och då.

Galaxy rullade boll och Västerhaninge fick bara springa och springa. Så fort Galaxy förlorade bollen så var man aggressiv i presspelet och tog tillbaka den.

Galaxy har en bra chans i första halvlek och det är Hassans bredsida inuti straffområdet som hamnar rakt på målvakten efter ett inspel från Kadir.

Galaxy har mycket boll men sista skärpan saknas. Ibland var det sista passen som skulle ha lett till ett mål eller att passningarna var för lösa.

I andra halvlek öppnar matchen sig lite grann och Galaxy skapar fram bra målchanser som ska vara mål alla dagar i veckan men istället gör Västerhaninge 2-0 på en hörna. Orättvist kanske men fotboll handlar om att göra mål.

Galaxy börjar chansa mer för att få till ett mål som får de att vara med i matchen och det skapas ytor för motståndarna när de kontrar och precis så skulle Västeraninge utöka till 3-0.

Nu trodde alla att matchen var över men Galaxy visar en stor vilja när det är fem minuter kvar. Man gör inte bara ett utan två mål sista fem minuterna.

Med en minut kvar bildar man ett anfall där sista passningen går till Hassan på vänster sidan om straffområdet, Hassan petar bollen åt sidan och blir fälld.

Alla är eniga, både spelarna och publiken att det är straff men domaren friar och blåser av matchen och en frustrerande kväll är slut!

En stor eloge till Galaxy spelarna som aldrig gav upp och det var nära att vi fick se en spännande vändning. Man gick aldrig ifrån sitt kreativa spel när man låg under och man fortsatte att tro på sin filosofi fullt ut.

Några frågor till tränaren Henok Goitom:

Hur upplevde du matchen?

- Jag tyckte att det var en bra läxa för grabbarna. Uppladdningen var inte perfekt. Spelare som glömde leg vilket gjorde att de inte kunde spela matchen, en meddelade att han inte kunde starta trettio minuter innan matchen när man kunde meddela det långt innan och sen uppvärmning.

Att man från minut ett vänder en negativ atmosfär till att spela bra fotboll i 90 minuter visar vilken karaktär spelarna har.

Saker och ting är inte perfekta men när domaren väl blåser igång matchen så glömmer vi allt som har hänt och fokuserar på det vi har tränat på. Jag är supernöjd med grabbarna. Vi är aggressiva i vår press. Vi försöker spela kreativ fotboll och de gav ALDRIG UPP!!

Vad behöver ni förbättra för framtida matcher?

- Vi måste bara träna på att springa innan bollhållaren får bollen så att han kan ta ett snabbare beslut när han väl får bollen. Vi ska också lära oss lite små knep om hur vi skaffar oss mera tid med bollen på alla positioner.

Det är svårare att spela kreativ fotboll än att försvara och skjuta långboll och hoppas på det bästa. Spelarna vet om det och de är villiga att gå ifrån sin bekvämlighetzon, testa att spela kreativ fotboll och göra saker som de inte har gjort tidigare.

Och ibland kommer spelet inte vara perfekt men vi lär oss hela tiden av varandra. Men när spelet väl är perfekt då är vi ostoppbara. Nästa träningsmatcher är 15/3 och 16/3.

Varför har ni två matcher den helgen?

- För att vi vill att majoriteten av spelarna i truppen ska få chansen att få starta en träningsmatch och visa upp sig. För oss är den bästa spelaren och den 30.e spelaren i truppen lika viktiga och vi vill skapa ett forum där båda får utrymme att visa sitt spel.

~ Alone a star, together a GALAXY ~