Anmäl dig till Westers Academy

Ett initiativ i cateringbranschen ger jobb åt ungdomar
Hur får man sitt första jobb som ung och oerfaren utan tidigare branscherfarenhet? Westers, en ledande aktör inom event och catering i Stockholm, arbetar aktivt med att ge ungdomar en chans till det första jobbet – det viktigaste av alla jobb. 2014 startade Westers ett initiativ som hittills gett ett fyrtiotal ungdomar sitt första jobb – och ett yrke för livet. Westers Academy, en tredagars yrkesintroduktion som hålls i företagets egna lokaler, lär ut grunderna i service och servering för catering och event. Ett win-win koncept som fungerar 2016 går Westers Academy in på sitt tredje år. Ungdomar över 17 år, primärt boende i Stockholm, inbjuds att anmäla sig till kursen. Westers Academy genomförs helt i företagets egen regi.

Utbildningen är kostnadsfri. Mer därtill: deltagarna får ersättning i form av utbildningsbidrag, och företaget står för studiematerial, arbetskläder, mat och dryck under utbildningen. Under tre dagar får deltagarna lära sig grunderna i servering, lära känna eventvärlden och serviceyrkets natur. Efter Westers Academy ges direkt möjlighet att jobba extra som servitris/servitör, garderobiär eller kockassistent under företagets event.

Professionell handledning
Utbildningen genomförs av Westers egen eventpersonal och arbetsledare. Alla har mångårig yrkeserfarenhet och beprövad pedagogisk förmåga som gör det lätt och roligt att ta till sig kunskaperna. Utbildningen vilar på ett kompendium som sammanfattar de viktigaste punkterna – en slags servicebibel som deltagarna har fortsatt nytta av även efter genomförd utbildning.

Mer än ett extraknäck
Den som tar sitt yrke på allvar och ägnar det energi och uppmärksamhet har alla chanser att växa och utvecklas. För deltagarna i Westers Academy är detta inte bara en fot in i en spännande bransch, det är också den första grundläggande utbildningen i ett yrke som de har nytta av livet igenom, var i världen de än befinner sig. Idag har 4 st ungdomar som gått Academy fått fast arbete hos Westers och flertalet andra har funnit fasta jobb hos andra företag inom restaurangbranschen.

Westers är ett av Stockholms ledande catering- och eventföretag, med 30 års erfarenhet av att skapa de bästa förutsättningarna för ett lyckat event. Vi erbjuder kreativa helhetslösningar för fest, konferens och företagsevent: från idé och lokal till mat och underhållning.

Namn

E-post

Telefonnummer

Ämne

Meddelande