Kista Galaxy – Rydbo 1-2 (0-1)

Kista Galaxy – Rydbo 1-2 (0-1)

I lördags åkte Kista Galaxy på en väldigt oväntad förlust hemma mot Rydbo i DIV5 N. Siffrorna skrevs till 1-2 (0-1) för gästerna.

Matchbilden i början var exakt så som man visste att den skulle se ut på förhand. Galaxy med mycket boll och ett Rydbo som var försvarsinriktat och väntade på sina omställningar. Exakt så skulle Rydbo också ta ledning efter slarv i Galaxy försvaret. Tre mot en omställning blev för mycket att hantera och gästerna rullade in bollen i öppen kasse mycket behärskat. Rebaz och Jairo missade jättelägen innan Rydbos mål ska tillläggas. Det blev även halvtidsresultatet. Bolltempot, inställningen och även pressen var under all kritik under första 45min. Rydbo gjorde det väldigt bra men det låga bolltempot och slarviga passningarna gjorde det ännu enklare.

I halvtid byter Galaxy in nyförvärvet Saihou Jagne och övergår till 4-4-2 uppställningen. Genast så blev det lite mer fart och kontroll. Publiken väntade på en kvittering snarare än ett andra mål för Rydbo. Alen, Jagne, Jairo, Sejad provade alla lyckan men Rydbos målvakt samt försvar var i vägen. Under den perioden kom kallduschen. Ett långt inkast in mot Galaxys straffområde i mitten av den andra halvleken och några sekunder senare var 0-2 ett faktum. Hemmalaget reste sig efter kallduschen och reducerade till 1-2 via Alen efter fint förarbete av Jagne samt i andra skedet av Abdallas fina press. Under matchens sista tio minuterna så blev det lite väl många långbollar från hemmalagets sida som Rydbos fyrtorn i mittförsvaret avvärjde ganska enkelt. När domarn blåste i pipan så förblev resultatet 2-1 till gästerna. Ett besviket hemmalag och ett vilt jublande bortalag lämnade Kvarnbacka.

En väldigt lärorik läxa för Galaxy spelarna. Har man inte inställningen från match minut ett och är inte på tårna så kan man förlora mot vilket vilket lag som helst i denna serie. Det var svårt att tro långa stunder under den första halvleken att det skiljde 24!!! poäng mellan lagen. Koncentrationen, pressen och energin måste tillbaka nu när Olympiacos gästar Kvarnbacka på lördag.
Kista Galaxy leder serien med tre poäng fortfarande och Rydbo fick lite mer andrum nere i bottenstriden tack vare den blytunga segern.