2-2 i kvalrysaren mot Österåker

GalaxySaidFullt på läktaren och fullt ös på plan när Galaxy spelade 2-2 mot Österåker i den första av tre kvalmatcher till division tre.

Laget från den högre sidan fick det tufft i inledningen och Ouahid Bouka nickade bollen i nät från en fast situation efter bara två minuter men domaren godkände inte målet.

Men Galaxy väntade inte länge innan man tog ledningen. Sejad Khalaf dominerade tidigt på mitten och sköt i målvaktens högre stolpe. Simon Kidane var snabbaste och satt säkert returen.

Österåker må har haft en trög start men de kom snart igång med sitt spel och straffade en Galaxy-bolltapp på mitten med en snabb kontring som resulterade i mål.

De tog ledning sedan med vad som såg ut att vara en rätt så billig straff innan pausen. Galaxy tryckte på och hade flera chanser att utjämna. De blåa såg farliga ut på fasta situationer och Iljas lobbade precis utanför inte en utan två gånger från straffområdskanten.

Kvitteringen kom i andra och återigen var det Ouahid Bouka som blev målskytt. Galaxy lyckades bra nedanför högerkanten och det var en chans som skapades där som Ouahid avslutade på bästa sätt.

Galaxy hade flera chanser att avgöra matchen men bollen ville inte in. Österåker med sin rutin, teknik spelintelligens var farliga matchen igenom och det blev en spännande och rolig match med bra stämningen från båda lagens fans på Ärvinges läktare.

Efter slutsignalen blev det straffläggning som kommer till användning bara om lagen hamnar på lika många poäng vid ett senare tillfälle. Alikalay var säkerheten själv i Galaxys mål och plockade första och tredje försöket från elva meter för att ge Galaxy fördel på den fronten.

Två kvalmatcher återstår och om inget annat visade Galaxy idag att man har inget att skämmas för när man möter lag från högre upp i systemet. Det gäller nu att trycka gasen i botten de två resterande matcherna och se hur långt det räcker – men förhoppningsvis räcker det ändå till division tre.